سوای میزان بودجه، مهمترین مسئلهای که فرد برای خرید خودرو با آن مواجه است «کیفیت» است. کیفیت فاکتور اصلی قضاوت و سنجش خودرو است. ارزشیابی کیفی خودروها بر اساس عوامل مختلفی سنجیده میشود.
خریداران خودرو، برای آگاهی از میزان کیفیت خودروها نیاز به یک منبع استاندارد و موثق دارند. چنین منبعی میتواند کارایی بسیاری داشته باشد و مورد استناد قرار بگیرد. اطلاع از درجه کیفیت خودروهای داخلی میتواند برای هر کسی جالب باشد، حتی اگر قصد خرید ماشین نداشته باشد.
در ایران، مقایسه خودروهای داخلی از نظر کیفی را شرکت بازرسی کیفیت و استاندارد انجام میدهد. این شرکت، بر اساس معیارهایی دوام و کیفیت خودروها را مورد ارزیابی قرار میدهد و به آنها امتیازی از یک تا پنج ستاره میدهد. این امتیاز بندی در یک جدول به صورت تمام و کمال عرضه میشود.
ارتقای کیفی خودروها دغدغه خیلی از شرکتهای خودروسازی است. از این رو، چنین ارزیابیهایی میتواند در تحلیل موقعیت و بهبود کیفیت ساخت خودرو برای شرکتها مفید و کارآمد باشد.
البته حتی با کیفیت ترین خودروهای این لیست قابل مقایسه با شرکت های ساخت خودرو مانند بنز و BMW که حتی برای اجاره خودرو های عروسی از انها استفاده میشوند، نمیباشند اما بد نیست مرور کلی بر خودروهای ساخت داخل داشته باشیم.
در ادامه این نوشته قصد داریم با کیفیتترین و بی کیفیتترین خودروهای داخلی را بر اساس رده بندی کیفی خودروهای داخلی این شرکت، معرفی و مرور کنیم.
امتیازدهی به خودروها
همانطور که اشاره کردیم در گزارش شرکت بازرسی کیفیت و استاندارد، رتبه کیفی خودروها با ستارههایی از یک تا پنج به نمایش در میآید. متأسفانه در این گزارشها انواع عیوبی که در آنها کشف شده وجود ندارد. بنابراین مشخص نمیشود که ستارههای امتیاز دادهشده غالبا بر مبنای سیستم فنی و مکانیکی بوده یا سیستم ظاهری و رفاهی.
بنابراین مشخص نمیشود این نقصها با چه میزان هزینه و چگونه قابل رفع هستند. از طرفی چون این شرکت معمولا خودروهای صفر کیلومتر را مورد سنجش قرار میدهد، مشخص نمیشود که خودروها آیا در بازههای زمانی مختلف دچار مشکل میشوند یا نه. و اینکه این بازه زمانی چقدر است.
اما بر اساس آخرین نتایج بررسی کیفیت خودروهای داخلی در مرداد ماه 1401، جدولی سی و چهار تایی ارائه شده است. رتبههای بالای این جدول، میانگین نمره منفی پایینتری دارند و هرچه به انتهای جدول نزدیک میشویم میانگین نمره منفی بیشتر میشود.
در ادامه با کیفیتترین و بیکیفیتترین خودروهای مشخصشده در این جدول را معرفی میکنیم.
با کیفیتترین خودروهای داخلی
TIGGO 7
این خودرو به عنوان با کیفیت ترین خودرو داخلی، رتبه اول جدول را به خود اختصاص داده است. TIGGO 7 تولید شرکت مدیران خودرو است، توسط بهترین مهندسان بینالمللی طراحی شده و پس از سالها تجربه و تلاش به بازار عرضه شده. تیگو با سواری خوب و طراحی زیبا و امکانات و تجهیزات ایمنی کافی، توانسته نظر خیلیها را به خود جلب کند.
دیگنیتی
دیگنیتی تولید شرکت بهمن موتور رتبه دوم جدول باکیفیت ترین خودرو داخلی را به خود اختصاص داده. دیگنیتی یک کراساوور با ابعاد نسبتا بزرگ است و نزدیکترین رقیبش همان خودروی تیگو است. البته شرکت بهمن موتور قصد دارد به زودی نسخه کاملتری از این خودرو را وارد بازار کند.
فیدلیتی
باز هم یک خودرو تولید شرکت بهمن موتور. خودروی فیدلیتی رتبه سوم جدول را به خود اختصاص داده و شامل نسخه پنج نفره و هفت نفره است. کیفیت قطعات این خودرو از سطح قابل قبولی برخوردار است و اتاقی شیک و مدرن دارد.
هایما S7 اتوماتیک
این ماشین از تولیدات ایران خودرو خراسان است و طراحی نسبتا خوب و اتاق جاداری دارد. هایما S7 در سال 1394 توسط ایران خودرو به عنوان یک کراساوور تکدیفرانسیل و فقط در تیپ «اتوماتیک» به بازار معرفی شد.
JAC-S5 1.5AT
این خودرو از تولیدات شرکت کرمان موتور است. کرمان موتور مدل جدیدتری از این ماشین را در سال 1400 به بازار عرضه کرد که شامل دو آپشن کروز کنترل و چراغهای دیلایت است. اما مهمترین تغییرات و پیشرفتها در قسمت فنی خودرو رخ داده. جزئیات طراحی این خودرو، امکانات رفاهی و امنیتی، و قدرت بالا، هیجان و رغبت زیادی نسبت به آن ایجاد کرده.
محبوب ترین خودروهای چینی در ایران
بی کیفیتترین خودروهای داخلی
ساینا
خودرو ساینا از تولیدات شرکت سایپا سیتروئن است که از لحاظ کیفی رتبه آخر جدول کیفیت خودروهای داخلی را به خود اختصاص داده. ساینا در واقع قرار بوده جایگزینی برای تیبا باشد، در حالیکه از لحاظ فنی و کیفی هیچگونه ارتقایی نیافته. و این یکی از مشکلات این خودرو ساخت شرکت سایپا است. این خودرو فرق چندانی با تیبا ندارد و تنها به دلیل طراحی بهروزتر و ارائه مدل اتوماتیک، توانسته علیرغم ضعفهایش طرفدار پیدا کند.
تیبا 2
بعد از ساینا، خودرو تیبا 2، از تولیدات شرکت سایپا، جزو خودروهای پایین جدول کیفیت است. تیبا نسخه بهروز شدهای از پراید است. گفته شده در ساخت این خودرو از فولاد مقاومتر و بهتری استفاده شده و همچنین با استفاده از ستون دوجداره تلاش شده تا محصول ایمنتری از پراید ساخته شود.
ساینا S
یک پله بالاتر از تیبا 2، خودروی ساینا S قرار دارد. باز هم از تولیدات شرکت سایپا سیتروئن. ساینا S دارای مشخصات فنی یکسانی با مدلهای قبلی این شرکت است. گرچه با افزودن دریچه گاز برقی، این خودرو توانسته استاندارد آلایندگی یورو 5 را کسب کند و همچنین با اصلاح سیستم برق، امکان نصب آپشنهای گوناگونی برای این خودرو فراهم شده، اما شرکت خودروسازی سایپا به خاطر افزایش قیمت از اعمال این امکانات خودداری کرده است.
کوییک S
کوییک S یک رتبه بالاتر از ساینا S قرار دارد و ساخت شرکت سایپا است. مهمترین تفاوت این تیپ با دیگر تیپهای این خودرو در نمای جلو است که جلوه زیباتری دارد. کوییک S از لحاظ ویژگیهای فنی تفاوت چندانی با سایر همنوعان دندهای خود ندارد و فقط دریچه گاز این ماشین به نوع برقی ارتقا یافته و مشابه نسخه اتوماتیک شده است.
این ماشین با مشخصات فنی معمولیای که دارد، خیلی گزینه جذاب و وسوسهکنندهای به نظر نمیرسد اما با این حال نسبت به قیمتش کارکرد خوبی دارد.
کوئیک
رتبه بالاتر از کوئیک S، خودرو کوئیک تولید شرکت پارس خودرو قرار دارد. این خودرو مورد استقبال جوانان قرار گرفت. استفاده از خطوط شکسته باعث جذابیت ظاهر این خودرو شده است. کوئیک اولین خودروی داخلی با تریم دو رنگ است. همچنین رینگ آلومینیومی باعث جذابیت بیشتر ظاهر خودرو شده است. تجهیزات کوییک مثل تجهیزات تیبا هاچبک است اما چند قابلیت جدید دارد، از جمله: نمایشگر لمسی با دوربین و نویگیشن، استارت دکمهای و فرمان اسپرت با دکمههای کنترلی.
در ادامه به صورت کلی رتبه بندی کیفی خودروهای داخلی را لیست کردهایم کخ از بهترین خودرو داخلی از نظر کیفیت تا بیکیفیت ترین خودروی داخلی به ترتیب لیست شده اند.
بهترین ماشین ایرانی از لحاظ موتوری
ایده اصلی ماشین از اینجا سرچشمه گرفت که به جای استفاده از نیروی اسبها، یک موتور با مصرف سوخت کاری کند که بدنه ماشین حرکت کند. بعد از گذشت سالیان طولانی، آپشنهای متنوعی به این وسیله اضافه شد اما هیچکدام اهمیتی بالاتر از موتور پیدا نکردند. اگر خودرویی تهیه کنید که بهترین امکانات را داشته اما موتور ضعیفی روی آن نصب شده باشد، هیچ لذتی از سواری خود نخواهید برد. انتخاب یک ماشین با موتوری قدرتمند باعث میشود تا سالها از آن استفاده کرده و با مشکل جدی روبرو نشوید.
تنوع ماشینهای ایرانی بسیار کم بوده و در این بین عملا تنوع خاصی در میان موتورهای استفاده شده در آنها مشاهده نمیکنیم. بسیاری از خودروها تنها بدنه و آپشنهای متفاوتی دارند اما در عمل همه دارای یک قلب تپنده در زیر کاپوت خود هستند. با این وجود سوالی که پیش میآید این است که در بین تمام محصولات ایرانی، کدام خودرو از لحاظ موتوری از همه بهتر است؟
خودرو ال 90 – شرکت رنو
موتور این ماشین به نام K4M معروف بوده و در ایران طرفداران زیادی دارد. برعکس تصور بسیاری از افراد که ظاهر خودرو ال 90 را اصلا مناسب نمیدانند، موتور این ماشین بسیار پرقدرت بوده و میتواند تمام تصورات شما را نسبت به ظاهر آن تغییر دهد. برتری اصلی این خودرو نسبت به چند موتور رقیب در این نکته نهفته است که کمپانی اصلی تولید کننده موتورهای ال 90 روی ساخت این محصول نظارت داشته و عملا نمیتوان آن را تماما ایرانی دانست.
با این وجود، این خودرو در داخل کشور ساخته میشود و موتور آن از باقی موارد قدرت بالاتری دارد. به صورت خلاصه میتوان گفت که این موتور دارای چهار سیلندر بوده و 105 اسب بخار قدرت تولید میکند. قدرت بالای این موتور و وزن کم خودرو ال 90 با یکدیگر ترکیب جالبی خلق کرده و میتوانید شتاب 10.2 ثانیهای را با آن تجربه کنید. در کنار قدرت و سرعت مناسب، مصرف سوخت آن نیز بسیار مناسب است. به طور کلی مصرف سوخت این ماشین 7 لیتر در هر 100 کیلومتر است. از موتور K4M در ساخت ماشینهای دیگری مثل ساندرو، مگان و… نیز استفاده شده است.
اگر شما ماشین ایرانی دیگری را ازنطر قدرت موتوری در ذهن دارید خوشحال میشیم که در این مقاله نظر خود را با ما اشتراک بگذارید.
جمعبندی
آگاهی از کیفیت خودروهای ساخت داخل از دو جهت میتواند مفید و کاربردی باشد. اول برای کسانی که قصد خرید خودرو دارند. این افراد، سوای موضوع بودجه، میتوانند با استناد به این بررسیهای کیفیتی در انتخاب خودروی مناسب و با کیفیت موفقتر باشند. اما از طرف دیگر اینگونه بررسیها میتواند برای شرکتهای خودروسازی داخلی تاثیرگذار باشد و به نوعی در زمینه کیفیت خودروهای داخلی ایجاد رقابت کند.
اقا پرشیا اونم سفیدش شیش هیچ بهترین ماشین داخلی از نظر کیفیت