قبل از دهه ۴۰، خودروهایی که وارد کشور میشدند عمدتا تولیدی شرکتهای خارجی بودند که بهعنوان پرفروشترین ماشینها در بازار ایران شناخته میشدند. اما با شروع بهکار خط تولید پیکان در کارخانه ایران ناسیونال از اواسط دهه ۴۰ و بهخصوص پس از سال ۱۳۴۶، محصولات داخلی در صدر فروش قرار گرفتند. این روند تا به امروز ادامه یافت و تولیدات شرکتهای ایرانخودرو و سایپا، بهعنوان پرفروش ترین خودرو در ایران و همچنین منطقه خاورمیانه معرفی میشوند.
پرتقاضا ترین خودروی داخلی
اطلاع از پرفروش ترین خودرو در ایران به شما کمک میکند تا سرمایهگذاری مناسبی داشته باشید؛ چراکه خودروهای پرتقاضا همواره از افت قیمت در امان هستند و قابلیت نقدشوندگی بالایی دارند.
پژو پارس
در سال ۱۳۷۹، خودرویی با نام پرشیا که بعدها به پژو پارس تغییر نام داد، وارد بازار خودروی ایران شد. پژو پارس با الهام از پژو ۴۰۶ طراحی شده و مشابه ۴۰۵ است، اما با طراحی جدیدتر. این خودرو را در چهار مدل LX، اتوماتیک، دوگانهسوز و ساده در بازار خودرو میتوان تهیه کرد. موتور پارس همان موتور ۱.۸ لیتری است که در 405 GLX استفاده میشود.
پارس LX با موتور TU5 از سال ۱۳۹۰ وارد بازار شد و نسبت به دیگر مدلها امکانات بیشتری دارد. شایان ذکر است که در سال ۱۴۰۱، ایرانخودرو پژو پارس ساده را با پیشرانه XU7P تولید و به بازار عرضه کرد.
تیبا و تیبا 2
تیبا، خودروی انحصاری ساختهشده توسط گروه خودروسازی سایپا است که در سال ۱۳۸۸ به بازار عرضه شد و از پرفروش ترین خودرو در ایران محسوب میشود. این خودرو بر پایه پلتفرم X200 ساخته شده و مدیران سایپا بر این باور هستند که نسبت به پراید ایمنی بیشتری دارد. همچنین برای خودروی تیبا ظاهری جدیدتر و بهتر از پراید طراحی کردهاند. این خودرو با موتور قویتری با توان ۸۷ اسب بخار کار میکند.
تیبا ۲، همانند مدل صندوقدار آن در سال ۹۲ روانه بازار شد. این خودرو بهعنوان یکی از محصولات پلتفرم X200 سایپا به عرصه رقابت خودروها آمد که شامل تیبا صندوقدار، ساینا و کوییک میشود. باید توجه داشت که مشخصات فنی این خودرو را با سایر خودروهای مشابه ذکرشده بهطور یکسان به کار بردهاند.
دنا پلاس
دنا پلاس، یک خودروی جدید و اسپرت و محصول شرکت ایرانخودرو است که دو سال بعد از عرضه دنا، در سال ۹۶ روانه بازار شد. طراحی ظاهری این خودرو را نسبت به مدل سادهاش، کاملا تغییر دادهاند و درواقع یک نسخه ارتقاءیافته از مدل دنا ساده را تولید کردهاند. در سال ۹۷، دنا پلاس توربو به بازار خودرو پا گذاشت که تنها تفاوت آن با مدل دنا دندهای، اضافه شدن توربو به پیشرانه و ظاهر اسپرتتر آن است.
دنا پلاس در ابتدا با امکانات و آپشنهای متعددی عرضه شد. اما از سال ۹۷، برخی از این آپشنها ازجمله سانروف، کیسه هوای جانبی و نویگیشن از این خودرو حذف شدهاند. زیبایی منحصربهفردی که این خودرو دارد، باعث میشود تا در مراکزی که به اجاره ماشین عروس میپردازند، طرفداران دنا پلاس بیشتر از سایر خودروها باشد.
ساینا
یکی از اعضای خانواده X200 در شرکت خودروسازی سایپا، ساینا نام دارد. این خودرو در دهه ۹۰ بهعنوان فیسلیفت تیبا معرفی شد و همانند تیبا، تیبا ۲ و کوییک از موتور M15 با قدرت ۸۷ اسب بخار استفاده میکند. ساینا دومین خودروی صندوقدار و ارزانقیمت در بازار خودروهای صفر کیلومتر بهشمار میرود و مدلهای مختلفی از آن در بازار موجود است که ازنظر ظاهری و آپشنها با هم تفاوت دارند. اما از پیشرانه و گیربکس یکسانی برخوردار هستند. ساینا را نیز جزو دسته پرفروش ترین خودرو در ایران باید دانست.
سمند LX
تیپ خودروی ملی سمند LX را در سال ۱۳۸۳ با هدف رفع کاستیهای تیپهای قبلی و بهطور همزمان با تیپ SE به متقاضیان خرید خودرو معرفی کردند. پس از چند سال، مدل دوگانهسوز سمند LX نیز معرفی شد و دو سال بعد موتور بنزینی EF7 نیز بر روی این خودرو قرار گرفت.
ازآنجاییکه سمند LX یکی از جادارترین خودروهای تولید داخل بهحساب میآید، بهطور طبیعی کمیاب است و با آپشنهای کمتری نیز تولید میشود. همچنین، مدلی از سمند LX با موتور XU7 نیز وجود دارد که در خودروهای پژو ۴۰۵ و پارس نیز بهکار میرود و در مقایسه با سمند LX EF7، قدرت کمتر و مصرف بنزین بیشتری را در کارنامه خود نشان میدهد.
کوییک
کوییک از جمله هاچبکهای جمعوجوری شناخته میشود که سایپا آن را در کنار پراید ۱۱۱ و تیبا روانه بازار کرده است. اگر چه کوییک بهصورت رسمی بهعنوان مدل هاچبک ساینا معرفی نشد، اما برخی در بازار خودرو، پرفروش ترین خودرو در ایران را با این ویژگی معرفی میکنند.
این خودرو، با وجود شباهتهای ظاهری به تیبا ۲، از لحاظ فنی نیز کاملا مشابه همین خودرو به تولید میرسد. با این حال، ارتفاع بیشتر، روفریل و زه پلاستیکی شکل و شمایلی اسپرتتر و جذابتر برای آن به وجود میآورد. گروه خودروسازی سایپا نسخههای متنوعی از هاچبکهای کوچک را به بازار عرضه کرده است که در طراحی ظاهری و آپشنهایشان با هم تفاوت دارند. معمولا تمامی خودروهای هاچبک سایپا جزو پرفروشترینها در نظر گرفته میشود، زیرا بهراحتی میتوان با آن رانندگی کرد. این مدل خودرو با سرعت شتاب بالایی پیش میرود.
پراید هاچبک 111
یک خودروی هاچبک شهری با قیمت مقرونبهصرفه با نام پراید 111 در بازار داخلی وجود دارد. این خودرو در سال 1386 توسط شرکت سایپا طراحی و تولید شده است و در حال حاضر علاوه بر پرفروش ترین خودرو در ایران، لقب ارزانترین خودرو هاچبک بازار داخلی را در اختیار دارد. پراید 111 برای اولین بار در سال 1372 با نام «پراید نسیم» در کشور مونتاژ شد.
در سال 1389، شرکت سایپا با ایجاد برخی تغییرات در پلتفرم و ظاهر پراید نسیم، این خودرو را تحت یک فیسلیفت کامل قرار داد و هاچبک جدیدی با نام 111 را به بازار معرفی کرد. در ابتدا، این هاچبک را با نام «مروارید» معرفی کرده بودند. اما بعدها نام آن به 111 تغییر یافت. پراید 111 را در دو تیپ SE و TL میتوان دید که تیپ SE با مجهز بودن به فرمان هیدرولیک، نمونه آپشنال این خودرو شناخته میشود.
جمعبندی
همانطور که مشاهده میکنید، انواع مختلفی از خودروهای داخلی، جزو دسته پرفروشترینها قرار میگیرند. علت فروش زیاد این خودروها نیز معمولا طول عمر بالا و قیمت ارزان آنها نسبت به قیمت ماشینهای خارجی است. لازم به ذکر است که به دلیل بی کیفیت بودن و امنیت کم خودروهای داخلی و به دلیل گران بودن ماشین های با کیفیت خارجی برخی از افراد تصمیم با اجاره بنز و یا بی ام و و ماشین های با کیفیت خارجی مییرند. البته ناگفته نماند که بسیاری از افراد از جنبه خدماتی مانند شرکتهای اجاره خودرو، به پرفروش ترین خودرو در ایران نگاه کرده و برای استفاده از آنها در حوزه کاری خود نسبت به خرید آنها اقدام میکنند.