یکی از اصلی ترین معیارهایی که معمولا برای خرید خودرو در نظر گرفته میشود، میزان سرعت و شتابی است که در هنگام حرکت از ماشین نمایان میشود. همین موضوع باعث شده تا اکثر افراد علاقه مند به خودرو و دنیای ماشین، برای خرید سریعترین ماشین، اقدام به پرداخت هزینه های گزافی نمایند. چیزی که امروزه برای بسیاری از جوانان و علاقه مندان به یک معضل بزرگ تبدیل شده است. البته در حال حاضر برای حل این مشکل در بیشتر شهرهای ایران بخصوص در تهران، بنگاه های بسیاری به منظور اجاره خودرو در حال فعالیت هستند.
هدف از راه اندازی این مراکز، فراهم ساختن زمینهای است تا افرادی که از توانایی مالی کافی برای خرید خودرو برخوردار نیستند و یا متقاضیانی که در مواقع ضروری تمایل به رانندگی در سطح شهر را دارند، فرصتی فراهم شود تا ماشینی را اجاره نمایند. با این حال شناخت پر شتاب ترین و پرطرفدار ترین ماشین ایران برای کسانی که قصد دارند برای مدتی خودرویی را اجاره نمایند و یا اقدام به خرید وسیله ای نقلیه برای خود کنند، میتواند بسیار مفید باشد. پس بطور کامل این مقاله را دنبال نمایید تا برای خرید یا اجاره خودرو در تهران، خودرویی باکیفیت و پرسرعت را انتخاب نمایید.
در حال حاضر بازار داخلی پر از خودروهای لوکسی است که تولیدکنندگان آنها ادعا دارند محصولشان سریع ترین ماشین ایرانی است. در این مقاله با مروری بر مشخصات فنی خودرویی که جزء محبوبترین خودروهای موجود در بازار هستند؛ این ادعا را بررسی کرده و پرشتاب ترین ماشین ایرانی را به شما معرفی میکنیم.
کسب عنوان پرطرفدارترین ماشین ایرانی چیز کمی نیست. ایرانیها همیشه به خودرو علاقه خاصی داشتهاند و هم به عنوان یک وسیله مناسب برای حمل و نقل و هم به عنوان یک دارایی خوب از آن استقبال کردهاند. در این مقاله از وبسایت اجاره خودرو سورنا سیر قصد داریم تا شما را با پرطرفدارترین ماشین های ایرانی آشنا کرده و خصوصیات مهم هر یک را با هم بررسی کنیم.
ماشین های پرطرفدار در ایران را بشناسید!
تجربه رانندگی با ماشینهای پرسرعت و پرشتاب جدا از خطرات احتمالی، لذتی را بدنبال دارد که اکثر خریداران را مشتاق به انتخاب این مدل از خودروها می کند. این استقبال از سوی افراد سبب شده تا رقابتی بین برندهای مطرح خودروسازیی که در ایران مشغول به فعالیت هستند، بوجود آید. برندهایی همچون ایران خودرو، سایپا، و… به همین دلیل معرفی لیستی از پرسرعت ترین ماشین ایرانی و خارجی که در ایران پرطرفدار و موجود میباشند، میتواند راهنمای مناسبی در هنگام خرید باشد. (تمامی ماشین های نامبرده شده در زیر براساس میزان شتاب و حداکثر سرعت انتخاب شده اند.)
برندهای پرطرفدار ساخت داخل
پرطرفدار بودن ماشینها به دو عامل بر میگردد. در ابتدا مهمترین پارامتر مربوط به قیمت است. با توجه به ارزش پایین ریال ایران و همینطور قیمت بسیار بالای خودروها، خودروهای ارزان قیمت طرفداران بیشتری داشته و حتی بسیاری از افراد به سمت خرید خودروهای دست دوم میروند. طبق آمارها بر اساس سرچ و همینطور تعداد خرید خودرو پراید، پرطرفدارترین ماشین ایرانی در سراسر کشور پراید است. پارامتر بعدی که مردم به آن توجه میکنند، امکانات و امنیت ماشین است.
اگر بخواهیم پرطرفدارترین ماشین های ایرانی که امنیت و امکانات بیشتری نسبت به پراید دارند را نام ببریم، پژو و سمند در رتبههای بعدی و در نهایت نیز دنا، رنو، امویام و کوییک قرار میگیرند. سهم اصلی بازار حال حاضر ایران به صورت نسبتا مساوی بین پراید و سمند تقسیم شده و این خود نشان دهنده این است که توان خرید مردم چیزی بیشتر از این نیست. با وجود کیفیت پایین ساخت این خودروها، همچنان این برندها طرفداران زیادی داشته و میزان فروش خوبی را تجربه کردهاند.
پرطرفدارترین خودرو ایرانی چیست؟
با وجود توقف تولید پراید، همچنان میتوان این خودرو را به عنوان پرطرفدارترین ماشین ایرانی در نظر گرفت اما با این حال درست نیست که این گزینه در لیست باقی بماند زیرا دیگر امکان خرید یک پراید نو وجود نداشته و بهتر است باقی گزینهها را بررسی کنیم. در جایگاه بعدی پژو پارس قرار گرفته و در نهایت نیز بیشترین طرفدار را پژو 206 دارد. عوامل مختلفی مانند آگهیهای فروش موفق، تماسهای تلفنی برای خرید، تعداد فروش کارخانه و… روی این رتبه بندی اثر گذاشتهاند. در ادامه ماشین های پرطرفدار در ایران را به ترتیب بررسی کرده و هر یک را به صورت جداگانه توضیح دادهایم.
پرطرفدارترین ماشین های ایرانی
معرفی پژو 206 SD
خودروی پژو 206 از اولین روزی که وارد بازار ایران شد، توانست سهم قابل توجهی از بازار فروش ماشین را تصاحب کند. نوع طراحی و کیفیت بالای قطعات این خودرو را به پرطرفدارترین ماشین در ایران تبدیل کرده بود. یکی از نکات جالب این ماشین، سایز کوچک و همینطور رانندگی سادهتر با آن در خیابانهای تنگ شهر بود. پژو 206 در هرجایی قابل پارک بوده و تنها عیب بزرگ آن، نداشتن صندوق عقب برای قرار دادن بار اضافی بود.
تقریبا از سال 1385 مدل SD آن نیز معرفی شد و توانست این عیب را نیز به سرعت برطرف کند. این ماشین محبوب تا سال 1400 همچنان ساخته شد و پس از تعطیل شدن خط تولید، بین مردم ایران هنوز طرفداران خاص خودش را دارد. از آنجا که این ماشین نیز پرطرفدارترین خودرو ایرانی به حساب میآید، همچنان شاهد معامله این مدل از کمپانی پژو هستیم.
معرفی سمند خودرو ملی
بسیاری سمند را پرطرفدارترین ماشین ایرانی میدانند. چندین سال است که این ماشین تولید شده و همیشه طرفداران خاص خودش را دارد. از دهه 80 که این ماشین عرضه شد، تا به حال مدلهای مختلفی از آن به بازار آمده و هر یک چالشهای خاصی را نیز داشتهاند. در حال حاضر بیشترین تولید سمند مربوط به نسخه LX و همینطور سورن است.
پیشرانه اصلی هر دوی آنها EF7 بوده و توانستهاند بهترین فروش را در داخل ایران داشته باشند. حتی تعدادی از این دستگاه در کشورهای همسایه به فروش رفته و سودآوری خوبی را برای ایران خودرو رقم زد. البته باید گفت که سورن امکانات بیشتری داشته و به همان نسبت قیمت بیشتری نیز دارد.
گروه صنعتی ایران خودرو، تولیدکننده انواع مدلها و محصولات باکیفیت ساخت ایران، اینبار با طراحی متفاوتی از سمند، ماشینهای سمند سورن توربو را با میانگین شتابی بین ۸٫۵ الی ۸٫۸ ثانیه، به یکی از پرطرفدارترین و سریع ترین ماشین ایرانی تبدیل کرده است. تولید این مدل از ماشینهای سورن، با داشتن تجهیزات و قابلیت های پیشرفته تری، با دیگر محصولات شرکت های خودروسازی نظیر دنا پلاس توربو، دنا، تندر ۹۰ و… در حال رقابت میباشد.
مشخصات :
- نوع موتور: ۴ سیلندر ۱۶ سوپاپ توربوشارژ
- حجم موتور: ۱٫۷ لیتر
- قدرت: ۱۵۰ اسب بخار
- گشتاور: ۲۱۵ نیوتون متر
- شتاب: ۸٫۵ الی ۸٫۸ ثانیه
- حداکثر سرعت: ۲۱۰ کیلومتر بر ساعت
معرفی دنا، محبوبترین سدان ایران
در دهه 90 خودرو دنا توانست عنوان پرطرفدارترین ماشین در ایران را بدست آورد. این خودرو نسبت به دیگر رقبای داخلی خود ظاهر بسیار شیکتری داشته و با وجود اینکه شاید دیگر پرطرفدارترین ماشین ایرانی نباشد، اما توانسته یکی از بهترین آمار فروش در زمان تولید را به خود اختصاص دهد. مدل دنا پلاس که با تغییرات خوبی همراه بود، در میانه دهه 90 معرفی شد و با همان پیشرانه EF7 معروف جای خود را در دل سدان دوستان ایرانی باز کرد.
از شناخته شده ترین برندهای خودروسازیی که بعنوان تولیدکننده ماشینهای باکیفیت همواره در بازار ایران شناخته میشود، برند ایران خودرو می باشد. دنا پلاس توربو بعنوان یکی از محصولات شرکت صنعتی ایران خودرو، به محض ورود به بازار خودروسازی، توانست توجه و نظر بسیاری از افراد را بخود جلب نماید. موتور ۴ سیلندر ۱۶ سوپاپ توربوشارژ بکار رفته در این خودرو، با حجم ۱٫۷ لیتری و تولید قدرتی برابر ۱۵۰ اسب بخار، بیشترین سرعت را برای دنا پلاس توربو، ۲۰۵ کیلومتر در ساعت تخمین میزند. بر این اساس، این مدل از محصولات ایران خودرو با شتابی بین ۹٫۵ تا ۱۰ ثانیه از سریع ترین ماشین ایرانی بشمار می روند.
مشخصات :
- نوع موتور: ۴ سیلندر ۱۶ سوپاپ توربوشارژ
- حجم موتور: ۱٫۷ لیتر
- قدرت: ۱۵۰ اسب بخار
- گشتاور: ۲۱۵ نیوتون متر
- شتاب: ۹٫۵ الی ۱۰ ثانیه
- حداکثر سرعت: ۲۰۵ کیلومتر در ساعت
معرفی پژو پارس سلطان جادههای ایران
از آنجا که اکثر محصولات ساخته شده در ایران روی شاسی پژو 405 سوار شدهاند، شاید بتوان گفت بهترین تغییر و فیس لیفت را پژو پارس داشته و از این رو طرفداران آن بیشتر از هر گزینه دیگری آن را خودروی بیرقیب جادهها میدانند. در تمام این 3 دهه گذشته که پژو پارس به فروش میرفت، توانست به نوعی پرطرفدارترین ماشین ایرانی باشد. بیشتری علتی که این خودرو را تا این حد محبوب کرده، وجود امکانات مناسب در کنار قیمت فوقالعاده آن است. نام گذاری صحیح و تبلیغات کمپانی سازنده نیز در این مسیر کمک کننده بوده و از سال 1400 به بعد نیز با وجود تمام تغییرات در بازار، همچنان گزینه پرطرفداری برای رانندگی است.
معرفی کوییک منتخب سایپا
ساخت خودرو تیبا به منظور جایگزین کردن این ماشین با پراید سالها ادامه داشت و در نهایت این مدل نیز جای خود را به مدل جدیدتری با عنوان کوییک داد. از سال 97 به بعد، تمام فروش خودروی اقتصادی سایپا به کوییک اختصاص پیدا کرد و کاربران میتوانند از خودرویی با ظاهر بهتر بهرهمند شوند. مشخصات فنی آن کاملا مشابه تیبا 2 بوده و نمی توان آن را یک پیشرفت کامل در نظر گرفت، اما با این حال کوییک نیز یکی از پرطرفدارترین ماشین های ایرانی به حساب آمده و خریداران زیادی در صف انتظار برای دریافت آن قرار دارند.
هیوندا و محبوبترین خودروی خارجی
در بین خودروهای خارجی که در ایران به فروش میرسند، ماشینهای هیوندا بیشترین سهم بازار را به خود اختصاص میدهند. جالب است بدانید که رتبه دوم پرطرفدارترین خودروها هم یک برند کرهای دیگر یعنی کیا است. یک چهارم از کل خریدهای خودروهای خارجی در ایران از برند هیوندا انجام میشود که کیفیتی بالا و قیمتی مناسب دارد.
بعد از بررسی برندهای محبوب و پر تقاضا، یکی از پرطرفدارترین مدلهای ماشین خارجی در ایران سانتافه است. این خودروی شاسی بلند که رنگ مشکی آن بسیار محبوب بوده، بیش از 11 درصد از فروش خودروهای خارجی را به خود اختصاص داده است. بعد از سانتافه هم اپتیما و آزرا در رتبههای بعدی قرار دارند.
پژو ۲۰۰۸
کیفیت بالا در محصولات تولیدی از سوی شرکت خودروسازی پژو در طی سالهای متوالی، منجر شد تا این شرکت همراه با گروه صنعتی ایران خودرو ضمن تولید محصولات قبلی، بار دیگر با تولید پژو ۲۰۰۸ محصول جدیدی را وارد بازار ایران نماید. تولید این خودرو با طراحی ویژه و موتور ۴ سیلندر ۱۶ سوپاپه، توانسته با شتاب ۸٫۳ ثانیه و حداکثر سرعت ۱۹۶ کیلومتر بر ساعت، مورد استقبال بینظیری از سوی مردم قرار گیرد.
مشخصات :
- نوع موتور: ۴ سیلندر ۱۶ سوپاپه
- حجم موتور: ۱۵۹۸ سیسی
- قدرت: ۱۶۳ اسب بخار
- گشتاور: ۲۴۰ نیوتون متر
- شتاب: ۸٫۳ ثانیه
- حداکثر سرعت: ۲۱۰ کیلومتر بر ساعت
کیا سراتو سایپا
شرکت خودروسازی سایپا محصول کشور ایران، با عرضه و مونتاژ ماشین کیا سراتو، توانست برای بار دیگر در ایران بسیار مطرح و شناخته شود. شتاب اولیه ۱۰٫۵ ثانیه همراه با سرعت حداکثر ۲۱۰ کیلومتر در ساعت، کیا سراتو سایپا را با داشتن موتور چهار سیلندر ۱۶ سوپاپ، با قدرت ۱۵۶ اسب بخار، در زیرمجموعه بهترین ماشین ایرانی از نظر سرعت قرار داده است.
مشخصات :
- نوع موتور: ۴ سیلندر ۱۶ سوپاپه
- حجم موتور: ۲٫۰ لیتر
- قدرت: ۱۵۶ اسب بخار
- گشتاور: ۱۶۴ نیوتون متر
- شتاب: ۱۰٫۵ ثانیه
- حداکثر سرعت: ۲۱۰ کیلومتر بر ساعت
نیسان ماکسیما
برند خودروسازی پارس نیز با تولید محصولاتی بینظیر توانسته در میان دیگر رقبای خود به جایگاه بالایی دست یابد. این برند که به نوعی زیر مجموعه شرکت صنعتی سایپا بشمار میرود؛ در چند سال گذشته با مونتاژ و ساخت ماشینهای ماکسیما پا به عرصه خودروسازی ایران گذاشت. نیسان ماکسیما از محصولات عرضه شده توسط این شرکت می باشد، که شتاب اولیه ۸٫۱ ثانیه و حداکثر سرعت ۲۵۰ کیلومتر در ساعت، این مدل از ماکسیما را به سریع ترین خودرو های ایران تبدیل کرده است.
مشخصات :
- نوع موتور: ۶ سیلندر ۲۴ سوپاپ
- حجم موتور: ۳٫۰ لیتر
- قدرت: ۲۲۷ اسب بخار
- گشتاور: ۲۸۸ نیوتون متر
- شتاب: ۸٫۱ ثانیه
- حداکثر سرعت: ۲۵۰ کیلومتر بر ساعت
هایما S5
از دیگر خودروهای مونتاژ شده توسط شرکت خودروسازی ایران خودرو، هایما S5 میباشد. وجود طراحی متفاوت، هایما S5 را به یک کراس اوور شهری تبدیل کرده است که میتواند با بیشترین سرعت ۱۸۰ کیلومتر در ساعت، ماشین در حال سکون را در میانگین بازه ۱۱٫۳ الی ۱۱٫۵ ثانیه، به سرعت ۱۰۰ کیلومتر بر ساعت برساند.
مشخصات :
- نوع موتور: ۴ سیلندر ۱۶ سوپاپ
- حجم موتور: ۱٫۵ لیتر
- قدرت: ۱۶۱ اسب بخار
- گشتاور: ۲۲۳ نیوتون متر
- شتاب: ۱۱٫۳ الی ۱۱٫۵ ثانیه
- حداکثر سرعت: ۱۸۰ کیلومتر بر ساعت
آریزو ۵ توربو
چری آریزو ۵ توربو یکی دیگر از سریعترین خودروهای شناخته شده در ایران به حساب می آید که شرکت مدیران خودرو عرضه کننده آن میباشد. بر اساس طراحی و تولیدات صورت گرفته از سوی این شرکت، این مدل از خودروها با استفاده از موتور تعبیه شده در آن قادر است تا سرعتی حداکثر ۲۰۰ کیلومتر در ساعت را برای مصرف کنندگان فراهم نماید.
مشخصات :
- نوع موتور: ۴ سیلندر ۱۶ سوپاپ توربوشارژ
- حجم موتور: ۱٫۵ لیتر
- قدرت: ۱۴۷ اسب بخار
- گشتاور: ۲۱۰ نیوتون متر
- شتاب: ۹٫۶ ثانیه
- حداکثر سرعت: ۲۰۰ کیلومتر بر ساعت
ام جی توربو
ام جی توربو تولید شده شرکت خودروسازی آذربایجان بنام آذویکو می باشد. پس از وارد شدن مدل ام جی ۳۵۰ در سالهای گذشته، شرکت صنعتی آذربایجان با اقدام به مونتاژ نمونه جدیدی از این مدل ماشین، تحت عنوان ام جی توربو، محصولی باکیفیت به بازار عرضه کرد. که البته تولید آن با مواجه شدن تحریم های بسیار در کشور متوقف شده است. چهار سیلندر ۱۶ سوپاپ توربوشارژ بودن موتور این ماشین با شتاب حرکتی کمتر از ۱۰ ثانیه، قادر است تا سرعت ماشین را تا حداکثر ۲۰۰ کیلومتر بر ساعت برساند.
مشخصات :
- نوع موتور: ۴ سیلندر ۱۶ سوپاپ توربوشارژ
- حجم موتور: ۱٫۵ لیتر
- قدرت: ۱۳۰ اسب بخار
- گشتاور: ۲۱۰ نیوتون متر
- شتاب: ۹٫۷ ثانیه
- حداکثر سرعت: ۲۰۰ کیلومتر بر ساعت
جک S5
استقبال بینظیر مردم به خرید خودروهای چینی در چند سال گذشته، باعث شد تا شرکتهای خودروساز بسیاری در ایران با مونتاژ نمونه های خارجی، محصولات جدیدی را تولید نمایند. جک S5 از جمله خودروهای چینی است که گروه صنعتی کرمان خودرو در ایران، تولیدکننده آن می باشد. حداکثر سرعت ۱۸۵ کیلومتر در ساعت این ماشین با میانگین شتاب اولیه ۹٫۹ الی ۱۰٫۳ ثانیه، جک S5 را در لیست سریع ترین ماشین های ایران قرار داده است.
مشخصات :
- نوع موتور: ۴ سیلندر ۱۶ سوپاپ توربو شارژ
- حجم موتور: ۲٫۰ لیتر
- قدرت: ۱۷۴ اسب بخار
- گشتاور: ۲۳۵ نیوتون متر
- شتاب: ۹٫۹ الی ۱۰٫۳ ثانیه
- حداکثر سرعت: ۱۸۵ کیلومتر بر ساعت
ام جی 6 GT نیوفیس
ام جی 6 یک هاچ بک کوچک بود که توسط برند انگلیسی و متعلق به شرکت چینی SAIC روانه بازار شد. این خودرو بر روی یک پلتفرم قدیمی باز طراحی شده ساخته شده است. MG6 با هدف معرفی جدیدی از خودروهای این برند انگلیسی در سال 2011 به خریداران عرضه شد. بعد از گذشت 4 سال از عرضه اولیه، شرکت اقدام به بازطراحی این خودرو کرد و MG 6 را به گونهای تغییر داد که اکنون میتوان از آن به عنوان رقیبی برای خودروهای بزرگتر مانند فورد فوکوس و واکسهال آسترا نام برد.
مشخصات ام جی 6 GT
زیر کاپوت این خودرو یک موتور توربوشارژ 1.8 لیتری 4 سیلندر 16 سوپاپ وجود دارد که قادر است 161 اسب بخار قدرت تولید کند. حداکثر گشتاور این خودرو نیز 215 پوند فوت و حداکثر سرعت آن نیز 205 کیلو متر بر ساعت اعلام شده است. 8.4 ثانیه مدت زمانی است که این خودرو برای رسیدن به سرعت 100 کیلومتر بر ساعت نیاز دارد.
هایما s7 توربو
هایما s7 توربو یک شاسی بلند محبوب در ایران است که اولین بار توسط یک خودروساز چینی روانه بازار شد. این خودرو برای اولین بار در سال 2011 به جهان معرفی و 2 سال پس از آن یعنی در سال 2013 یک فیس لیفت ظریف را تجربه کرد. مدل فیس لیفت شده این خودرو در نمایشگاه خودرو شانگهای در آوریل 2013 معرفی شد.
مشخصات هایما s7 توربو
موتور این خودرو 1.8 لیتر گنجایش و 188 اسب بخار قدرت دارد. ترکیب گشتاور 230 پوند فوتی آن با این میزان از قدرت، هایما S7 را به یکی از سریعترین خودروهای چینی موجود در بازار تبدیل کرده است. موتور 4 سیلندر توربور شارژ این شاسی بلند، 14.9 ثانیه بعد از شروع حرکت میتواند به سرعت 100 کیلومتر بر ساعت برسد. حداکثر سرعت درج شده در دفترچه راهنمای این خودرو نیز 165 کیلومتر بر ساعت است.
آلفارومئو جولیتا 2010
جولیتا کار خود را در سال 1954 میلادی به عنوان یک سدان مدرن و کاملا بهروز آغاز کرد و تا سال 1965 تولید شد. دوازده سال بعد، نسل دوم این خودرو روانه بازار شد و تا سال 1985 دوام آورد. پس از اینکه فیات برند آلفارومئو را خریداری کرد، نام محصولات را به اعداد تغییر داد. اما مدتی پس از این تغییر، در سال 2008 دوباره شاهد تغییرات چشمگیری در نام تولیدات این برند بودیم و اعداد جای خود را مجدد به نامها دادند. بنابراین، جولیتا تولید شده در سال 2010 جانشین آلفارومئو 147 بود.
مشخصات آلفارومئو جولیتا 2010
موتور توربوشارژ 4 سیلندری این خودرو 1.4 لیتر ظرفیت، 168 اسب بخار قدرت و 250 نیوتن متر گشتاور دارد. یک گیربکس 6 سرعته دستی قدرتمند نیز به این موتور متصل شده تا محرک چرخهای خودرو باشد. حداکثر سرعت آلفارومئو جولیتا 218 کیلومتر در ساعت است. موتور کوچک اما پر قدرت این خودرو قادر است در عرض 7.8 ثانیه سرعت خود را به 100 کیلومتر بر ساعت برساند.
راهنمای اجاره و یا خرید بهترین خودروهای ایرانی
تمامی خودروهای معرفی شده که از سریعترین ماشینهای ساخت ایران به حساب می آیند، امروزه باتوجه به برخی از تحریمها و عدم دسترسی به قطعات ماشینهای وارداتی، توانستهاند در بین مردم جایگاه بالایی را کسب نمایند. با این حال، ممکن است خرید هرکدام از این محصولات ایرانی نیز بدلیل مواجه شدن با قیمت های بالا برای بسیاری از مشتریان خودرو امری دشوار باشد. به همین دلیل، وجود و فعالیت مراکز گوناگونی در ایران، امکان استفاده از این مدل خودروها را از طریق ماشینهای اجاره ای فراهم کردهاند. یکی از این مراکز اجاره خودرو در تهران، سورنا سیر میباشد که مشتریان میتوانند با مراجعه به آن، هیجان رانندگی با تمامی این خودروها را تجربه کنند.
و پژو چارصدوپنجی که همه اینا رو میزنه و مال هزار سال پیشم هست 😜😂😂😂😂✌️
دقیقاً 👍
سلام واقعیت دارد
منهم تایید میکنم
اره میزنه ولی واشر جون دل
همون پژو 405 هم موتورش با اینا یکیه
من پیکی موتور سانتافه رو با بنز بی ام وی بردم
اره اصلا از بهترین ماشین های ایران همین ماشینه D:
پر سرعت ترین ماشین ایران پژو 405 :))))))
واقعا انقدر وضع ماشین های ایرانی بده که پرطرفدارترین ماشین ایرانی میشه سمند سورن