لیست خودروهای اجاره ای شرکت سورنا سیر

13.000.000 تومان

/ روزانه

9.000.000 تومان

/ روزانه

8.000.000 تومان

/ روزانه

1.000.000 تومان

/ روزانه

15.000.000 تومان

/ روزانه

4.000.000 تومان

/ روزانه

5.000.000 تومان

/ روزانه

3.500.000 تومان

/ روزانه

6.000.000 تومان

/ روزانه

تماس بگیرید

/ روزانه

7.000.000 تومان

/ روزانه

اگرچه کراس‌اوور یک مدل خودروی نسبتا جدید در صنعت خودروسازی است؛ اما در حال حاضر به عنوان یک محصول در حال رشد در بازار خودرو محسوب می‌شود. بخش اعظمی از مصرف‌کنندگان، کراس‌اوورها را به دیگر انواع خودروها مانند سدان‌های کامپکت یا سایز متوسط ترجیح می‌دهند. عمده دلیل آنها برای این انتخاب راندمان سوخت نسبتا خوب و راحتی بیشتر حین سواری است. با ما تا انتهای این مقاله همراه باشید تا بیشتر با این سبک خودرو آشنا شوید.

کراس اوور یعنی چه

کراس اوورها به طور کلی به خودروهایی گفته می‌شود که ترکیبی از هاچ بک‌ها، سواری‌ها و SUV‌ها هستند. این خودروها نسبت به هاچ‌بک‌ها ارتفاع بیشتر و دید بهتری دارند و در مقایسه با شاسی‌بلندها از وزن نسبتا کمتر، موتوری نسبتا کوچک و قیمت پایین‌تری برخوردارند. کراس اوورها ممکن است از نظر بدنه نسبت به هاچ‌بک‌ها بزرگ‌تر به نظر برسند؛ اما فضای بیشتری در جاده اشغال نمی‌کنند. این یعنی در طراحی این خودروها، به جای بزرگ‌تر کردن بدنه، ظرفیت داخل کابین بیشتر شده است.

ویژگی‌های کراس اوور

کراس اوورها ظاهری متفاوت و جزئیات فنی خاصی دارند که آنها را نسبت به دیگر خودروها متمایز می‌کند. این خودروها معمولا مانند SUV‌ها شاسی بلندی دارند و دارای چهار در برای سوار شدن و یک در برای صندوق عقب هستند. این افزایش ارتفاع در برخی از کراس‌اوورها با سیستم چهار چرخ متحرک یا تمام چرخ متحرک همراه است. اگرچه بسیاری از کراس‌اوورها نیز به صورت استاندارد با دو چرخ متحرک عرضه می‌شوند. کراس اوورها نسبت به خودروهای SUV که پروسه سوار شدن به آنها سخت‌تر و چیزی شبیه به سوار شدن به کامیون است؛ سواری راحت‌تری دارند و در این ویژگی تقریبا شبیه سدان‌ها هستند. کراس‌اوورها معمولاً سبک‌تر از SUVها هستند و مصرف سوخت‌شان نیز کمتر است. برخی از ویژگی‌های دیگر این خودروها عبارتند از:

  • راحتی در مانور و پارک خودرو
  • بهبود کارایی موتور
  • قیمت نسبتا ارزان
  • مناسب برای خانواده

مزایا و معایب کراس اوور

در ابتدا کراس ‌اوورها با هدف پر کردن شکافی در بازار که در آن مصرف‌کنندگان به دنبال خودرویی بودند که تمامی مزایای یک خودروی شاسی‌بلند مانند قابلیت استفاده برای آفرود را داشته باشد اما در فاکتورهایی مانند مصرف سوخت راندمان بهتری ارائه دهد عرضه شدند. اما در حال حاضر از موارد زیر به عنوان مهم‌ترین مزایایی که خریداران را مجاب به خرید کراس‌اوور می‌کند یاد می‌شود:

  • سواری نرم و راحت
  • هندلینگ عالی
  • قدرت عالی ترمزها
  • مصرف سوخت پایین
  • فضای داخلی بزرگ
  • دید بهتر راننده به جاده

با این وجود این خودروها عاری از مشکل نیستند. بزرگ‌ترین نقطه ضعف یک خودرو کراس اوور این است که به اندازه شاسی‌بلندها قدرتمند نیست. شاسی‌بلندهای سایز معمولی، عملکرد بهتری نسبت به کراس‌اوورها در آفرود دارند. در عین حال، از این خودروها می‌توان برای کشیدن بارهای سنگین نیز استفاده کرد. کراس اوور قطعا گزینه خوبی برای خانواده‌هاست؛ اما از نظر قدرت نمی‌تواند با یک شاسی‌بلند استاندارد برابری کند.

تفاوت خودرو شاسی بلند و کراس اوور

در مقایسه با کراس اوورها، خودروهای شاسی‌بلند معمولا از سیستم طراحی بدنه روی فریم یا همان شاسی استفاده می‌کنند. این به این معنی است که بدنه و شاسی آنها به طور جداگانه ساخته می‌شوند و بعدا در فرآیند ساخت در کنار هم قرار می‌گیرند. این شاسی‌بلندها به‌طور سنتی از سیستم دیفرانسیل عقب، با چهار چرخ متحرک استفاده می‌کنند. البته که در این طبقه‌بندی کلی استثنائاتی نیز وجود دارد. به عنوان مثال، فورد اکسپلورر و جیپ گرند چروکی که عموما جزء خودروهای شاسی‌بلند در نظر گرفته می‌شوند؛ طراحی یکپارچه دارند و بدنه و شاسی آنها به صورت یکپارچه ساخته می‌شود.

فرق خودرو شاسی بلند و کراس اوور در ساختار شاسی

یکی از فاکتورهایی که یک SUV را از یک کراس‌اوور مجزا می‌کند؛ ساختار بدنه و شاسی این دو خودرو است. ساده‌ترین پاسخ برای این سوال که فرق خودرو شاسی‌بلند و کراس‌اوور در ساختار شاسی چیست؟ این است که کراس‌اوور روی یک شاسی که دارای ساختار تک بدنه است ساخته می‌شوند. این در حالی است که ‌SUV‌ها عموما دارای یک شاسی وانتی یا کامیونتی هستند که بدنه روی آن مونتاژ شده است.

فرق خودرو شاسی بلند و کراس اوور در تولید

اساساً تنها تفاوت مهم بین این دو خودرو در فرآیند ساخت؛ شیوه طراحی شاسی و بدنه است. همانطور که گفتیم شاسی‌بلندها معمولا روی پلتفرم کامیونت یا وانت ساخته می‌شوند؛ اما کراس‌اوورها روی پلتفرم خودروهای سواری سوار می‌شوند. این بدان معنی است که SUV‌ها از ساختار بدنه مجزا از شاسی استفاده می‌کنند. در حالی که همه کراس‌اوورها به اصطلاح تک بدنه هستند و شاسی آنها مجزا از بدنه نیست.
سیستم طراحی جداگانه شاسی و بدنه، یک سیستم مقرون‌به‌صرفه محسوب می‌شود. زیرا تولیدکنندگان می‌توانند با استفاده از این سیستم، استایل‌های مختلف بدنه را روی یک شاسی قرار داده و خودروهای متفاوتی تولید کنند. امروزه به ندرت می‌توانید خودرویی را به غیر از وسایل نقلیه تجاری، کامیون‌ها و خودروهای مخصوص آفرود پیدا کنید که از این سیستم برای تولید آن استفاده شده باشد. این در حالی است که در سیستم ساختار یکپارچه بدنه که بسیاری از وسایل نقلیه موجود در بازار بر اساس آن تولید می‌شوند؛ بدنه و شاسی بخشی از یک ساختار واحد هستند. اگرچه ساخت خودرو بر مبنای این سیستم کمی پیچیده‌تر است؛ اما محصول خروجی معمولا ایمن‌تر می‌باشد.

فرق خودرو شاسی بلند و کراس اوور در ساختار تعلیق

عمده شاسی‌بلندهایی که در حال حاضر تولید می‌شوند مجهز به سیستم چهارچرخ متحرک هستند که نیرو را به چرخ‌های عقب منتقل می‌کند. سیستم تعلیق این خودروها در مقایسه با اکثر کراس‌اوورهایی که معمولا از نوع خودروهای FWD یا دیفرانسل جلو هستند خشک‌تر است.

با قیمتی مناسب خودرو اجاره کنید